Türkiye Sportif Yetenek Taraması Programı İdari Personel Toplantısı Antalya'da Gerçekleştirildi...

Programın temel aşamaları arasında yer alan "Genel Tarama Test ve Ölçümler, Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı, Spora Yönlendirme ve Sporcu Takibi" faaliyetlerini Spor Hizmeti Müdürleri ve Şube Müdürleri düzeyinde istişare etmek amacıyla düzenlenen toplantı 21-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi.
81 il taşra teşkilatlarında uygulanan tüm faaliyetlerde yöneticilerin doğrudan müdahale edebileceği konular ele alındı. Sportif Yetenek Taraması Uygulama Talimatının genel hükümleri, programın il karnesi üzerindeki önemi ve il performansları başlıca istişare edilen konular arasında yer aldı.

Toplantıda, sportif yetenek taraması faaliyetlerinin taşrada etkin bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olan yöneticiler, programın amaç ve hedeflerine ulaşabilmesi için geri bildirimlerde bulundular. Ayrıca misafir konuşmacı Ertunç TÜMEN dünya ve Türkiye'de başarılı olmuş sporcular, takımlar, kulüpler ve sistemler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başarıların temelinde yatan sistematik çalışma, genetik ve çevresel faktörler hakkında gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı. Başarıya ulaşmada sistem kurmanın ve bunu uygulamanın somut örneklerinden bahsederek katılımcılara ince detayların öneminden bahsetti. 

Toplantının son oturumunda Merkez Yürütme Kurulu üyeleri sorumlu oldukları illerin yöneticileri ile bir araya gelerek il özelinde değerlendirmelerde bulundu.