Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, Bakan Yardımcımız Hamza YERLİKAYA, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Ömer ALTUNSOY, Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk ÇEBİ, Şube Müdürü Fatih KONUKSEVER ve Maya Okulları Yönetim Kuruluyla 10.01.2024 tarihinde bir araya geldi.
Toplantıda beden eğitimi öğretmenlerine “Test ve Ölçüm Sertifikası” verilmesi, test ve ölçüm protokolleri ve ölçüm aletlerinin kullanımına dair bilgilendirme yapılması, ana sınıfı düzeyinde cimnastik temelli aktivite programı pilot uygulaması, okul öncesi, 1. Sınıf ve 2. Sınıf düzeyinde sportif yetenek taraması pilot uygulaması gibi konular ele alındı.
İş birliği kapsamında sporu tabana yayarak öğrencilerin erken yaşta sporla tanıştırılması, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukların tespit edilerek spor dallarına yönlendirilmesi, program kapsamında yapılan istatistiksel ve analiz çalışmalarının doğruluğunu; gerçekleştirilecek olan saha çalışmaları ve uygulamalarla ölçümleyerek geri bildirim alınması konularında karşılıklı olarak protokol imzalandı.