Programın temel aşamaları arasında yer alan "Genel Tarama Test ve Ölçümler, Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı, Spora Yönlendirme ve Sporcu Takibi" faaliyetleri hakkında il koordinatörlerine bilgi vermek ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek iş ve işlemleri planlamak amacıyla Eğiticilerin Eğitimi toplantısı 12-18 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi.

 

Toplantı Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz GÜRHAN’ ın açılış konuşmasıyla başladı. Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk ÇEBİ il koordinatörlerimize programın önemiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından genel bilgilendirme, test ve ölçüm protokolleri, verilerin alınması ve işlenmesinde yapılan hatalar, sporcu eğitimi ve gelişimi programının içeriği, spor karnesinin oluşturulması, öğrencilerin yönlendirilmesi ve takibi ile ilgili konularda sunumlar gerçekleştirildi.

 

Toplantıda, sportif yetenek taraması faaliyetlerinin sahada etkin bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olan koordinatörler, programın sağlıklı ve eksiksiz bir şekilde uygulanması adına geri bildirimlerde bulundular. Önceki dönem saha çalışmalarında yaşanılan sorunlar ve bunların çözümü hakkında görüşüldü.

 

Toplantının son oturumunda Merkez Yürütme Kurulu üyeleri sorumlu oldukları illerin yöneticileri ile bir araya gelerek il özelinde değerlendirmelerde bulundu.