Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 28 Şubat – 01 Mart tarihleri arasında Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Şube Müdürü Fatih KONUKSEVER, illerin koordinatörlüğünü yürüten Spor Uzmanları Kubilay CENGİZ ve  Halit İNAN tarafından ziyaret gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu ziyaretler; program kapsamında geçmişten günümüze kadar il özelinde gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi, illerimizin güçlü ve zayıf yanlarının paylaşılması, uygulama talimatı çerçevesinde oluşturulan kurul, birim ve ekiplerin bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. 
Toplantılara, bahsi geçen illerimizin  il müdürleri, spor şube müdürleri, programdan sorumlu şube müdürleri, il koordinatörleri, il akademik danışmanları ve her aşamada görev alan antrenörler ile beden eğitimi öğretmenleri katılmıştır.
Program kapsamında bilgilendirme yapılması amacıyla; Düzce Vali Yardımcısı Ömer YILMAZ ve Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet TÜRK makamlarında ziyaret edilmiştir.
Ayrıca Kastamonu ilinde, programın başlatıldığı ilk yılda spora yatkın bulunan ve atletizm dalında elde ettiği başarılar neticesine Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olan Tuğçe EMİCİ ve antrenörü Serdar AKAD ziyaret edilerek başarılı sporcumuzun çalışmaları hakkında bilgi alındı.
Merkez yürütme kurulu üyelerince tüm illere kapsamlı bir genel bilgilendirme sunumu ve her ilin özelindeki detayları içeren il sunumları gerçekleştirilmiştir. Programda görevli personelin sorun, görüş ve önerileri dinlenerek çözümler hakkında fikir alış-verişinde bulunulmuş, programa katkı sağlaması düşünülen değerli öneriler de değerlendirilmek üzere kayıt altına alınmıştır.