Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Kapsamında İl Ziyaretleri Gerçekleştirildi

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 28 Şubat – 01 Mart tarihleri arasında Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu il müdürlüklerine Sportif Yetenek Taraması Şube Müdürü Fatih KONUKSEVER, İllerin koordinatörlüğünü yürüten Kubilay CENGİZ ve Spor Uzmanı Halit İNAN tarafından ziyaret gerçekleştirilmiştir.

    Haberi Oku

    Bakanlığımız ile Maya Okulları Arasında Karşılıklı İşbirliği Protokolü Gerçekleştirildi

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, Bakan Yardımcımız Hamza YERLİKAYA, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Ömer ALTUNSOY, Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk ÇEBİ, Şube Müdürü Fatih KONUKSEVER ve Maya Okulları Yönetim Kuruluyla 10.01.2024 tarihinde bir araya geldi.

    Haberi Oku

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Programı Eğiticilerin Eğitimi Toplantısı Antalya'da Gerçekleştirildi...

    Programın temel aşamaları arasında yer alan "Genel Tarama Test ve Ölçümler, Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı, Spora Yönlendirme ve Sporcu Takibi" faaliyetleri hakkında il koordinatörlerine bilgi vermek ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek iş ve işlemleri planlamak amacıyla Eğiticilerin Eğitimi toplantısı 12-18 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi.

    Haberi Oku

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Programı İdari Personel Toplantısı Antalya'da Gerçekleştirildi...

    Programın temel aşamaları arasında yer alan "Genel Tarama Test ve Ölçümler, Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı, Spora Yönlendirme ve Sporcu Takibi" faaliyetlerini Spor Hizmeti Müdürleri ve Şube Müdürleri düzeyinde istişare etmek amacıyla düzenlenen toplantı 21-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi.

    Haberi Oku

    Spor Karneleri Yayımlandı. Çoklu Spor Branşlarına Yönlendirmeler Başlıyor!!!

    2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 dönemi spora yatkın bulunan ve kapsamlı testlerini tamamlayan 36.818 öğrencinin E-Devlet üzerinden spor karneleri yayımlanmıştır.

    Haberi Oku

    2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi İlkokul 3. Sınıf Genel Tarama Sonuçları Açıklandı!

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı 2022-2023 eğitim öğretim yılı kapsamında yapılan genel taramalarda, 3. sınıfta okuyan toplam 1.236.720 öğrenci arasından 733.401'i test ve ölçümlere katıldı ve 83.946 öğrenci spora yatkın olarak belirlendi.

    Haberi Oku

    Genel Tarama Test ve Ölçümleri 6 Mart 2023 tarihi itibariyla başlatılmıştır

    2022-2023 grubu (3 sınıf) 1 milyon 237 Bin 897 öğrencinin Genel Tarama ve Test Ölçümleri 6 mart 2023 tarihi itibarıyla başlatılmıştır

    Haberi Oku

    Eğitim Duyurusu

    Depremin olumsuz izlerinin silinmesini kolaylaştırmak, normalleşmeyi hızlandırmak ve spor eğitimlerine kalınan yerden devam etmek amacıyla içeriğinde birçok psikososyal ve sportif etkinliğin bulunduğu Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı okulların açılış tarihi olan 20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibariyla başlatılmıştır.

    Haberi Oku

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürleri ve İl Akademik Danışmanları İle İstişare Toplantısı Yapıldı!

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı Şube Müdürleri ve İl Akademik Danışmanları İle 21-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da İstişare toplantısı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığımız işbirliğinin güçlendirilmesi ve güncel gelişmelerin alanında uzman akademisyenler aracılığıyla programa aktarılması amacıyla İstanbul Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp Merkezinde 21-25 Kasım tarihleri arasında istişare toplantısı düzenlendi.

    Haberi Oku

    Genel Taramaları Tamamlanan ve Spora Yatkın Bulunan 3., 4. ve 5. Sınıf Öğrencilerin Spor Eğitimleri Başlıyor !

    2022 yılında toplam 1 milyon 459 bin 816 öğrenciye (3, 4 ve 5. sınıf) genel taramalar yapılmış, taramalar neticesinde 95.946 öğrenci spora yatkın bulunmuştur. Spora yatkın bulunan bu öğrencilerin katılacağı Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı'nın (spor eğitimi) 01 Kasım 2022 tarihinde başlatılacaktır.

    Haberi Oku

    3.- 4. ve 5. Sınıf Öğrencilerinin Genel Tarama Test ve Ölçüm Sonuçları Açıklandı!

    81 İlde geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 3.- 4. ve 5. Sınıfta okuyan 1 Milyon 459 Bin 816 Öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı 2022 yılı Genel Tarama sonuçları açıklandı.

    Haberi Oku

    Sportif Yetenek Taraması Programı KKTC’de Başladı!

    Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında “Sportif Yetenek Taraması Programı” Kıbrıs’ta başladı.

    Haberi Oku

    2018-2019 Dönemi Öğrencilerimizin Spor Branşlarına Yatkınlık Karneleri Açıklandı!

    Spor Karnelerindeki bilgiler ve veriler; 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde tespit edilen spora yatkın öğrencilerin katılmış oldukları test ve ölçümler dikkate alınarak hazırlanmıştır.

    Haberi Oku

    Sportif Yetenek Taraması Sonuçları 17 Ağustos'tan Sonra Açıklanıyor!

    81 İlde 3 Milyon 918 Bin 118 Öğrenciye Uygulanacak Olan Sportif Yetenek Taraması Sonuçları 17 Ağustos'tan Sonra Açıklanıyor.

    Haberi Oku

    Genel Taramalar Türkiye Genelinde Devam Ediyor !

    Genel Taramalarda 1 Milyon Bandı Aşıldı !

    Haberi Oku

    Olimpik Spor Federasyonları İle İstişare Toplantısı Yapıldı!

    Sportif Yetenek Taraması Programı uygulamalarında spor federasyonlarının daha aktif rol almasını sağlamak ve iş birliği tesis etmek üzere gerçekleştirilen Spor Federasyonları İstişare Toplantısı, federasyonların yönetim, eğitim ve teknik kurullarında yer alan alanında uzman kişilerin katılımıyla 25 Nisan 2022 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

    Haberi Oku
    DİĞER HABERLERİ GÖSTER